Sunday, December 15, 2013

Winter Wonder Soup


 I love making tasty soup in the sunday morning especially in the winter time. One thing I love about making soup is that you don't really have to stay in the kitchen and focus on my heat so it's perfect for my lazy sunday morning. My favorite style of the soup is the creamy soup style just like creamy mushroom, clam chowder and corn cream soup. My favorite is corn cream soup recipe because it is very simple, tasty and costless. Easy to make as well so please try my Recipe below =)

まだカナダに来たばかりの高校時代、ホームステイの家族と日曜の朝食に暖かいスープを飲むのが冬の楽しみでした。あれから十数年、相変わらず自家製スープを作るのが日曜日の楽しみです。今日はその中でも、私が一番大好きなコーンスープを紹介します。私の料理のテーマ、『美味しい 健康 安い 簡単』を取り入れられたレシピだと思うので、試してみてください。

FYI: I learned photoshops and illustrator at work so I will be putting some words like "La petite Kitchen"on my pictures. I hope it doesn't bother you!!

PS. 仕事でフォトショップやイラストレーターをならったので、せっかくなのでブログの写真
にも少し文字やイラストを入れていこうと思います。可愛いく仕上がるといいなぁ


Corn Cream Soup

Ingredients (for 3-4 servings) :

Onion        1 (Medium size)
Butter         2  tbl  spoon
Whipping Cream        150-170 ml
Milk            100-120 ml
Canned Corn    7 tbl spoon (5 for soup base, 2 for adding texture)
Consommé/ Veggie Bullion 1 cube
Salt and Pepper
Parsley  as you like

材料:

玉ねぎ(中) 1つ
バター    大さじ2
生クリーム   150−170ml
牛乳      100−120ml
缶コーン   大さじ7 (大5をスープ用、大2をつぶつぶ用に)
コンソメ   1キューブ
塩こしょう、パセリはお好みで
   
Saute sliced Onion with butter with mid to low heat. Slowly sauté onion till soften, brown, and caramelized. 玉ねぎをバターでゆっくり弱ー中火で炒めます。焦がさないように柔らかく茶色になるまで炒めてください。
Add Cream, Milk, 5 tbl spoon of corn and Consommé cube to the Pan and mix well with low heat. DO NOT BOIL the soup!! 生クリーム、牛乳、コーン大5、コンソメキューブを玉ねぎの鍋に足します。中火でゆっくり混ぜてください。絶対に沸騰させないでください。

Move the soup base to blender and blend well. ミキサーにスープを移動して、しっかりとブレンドしてください。

Make sure to blend the soup base well so the corn skin will not gonna bother you while you enjoy this soup. しっかりとまわさないと、コーンの皮が残ってしまいます。

Move back the soup base to the pot and add 2 tbls spoon of corn for texture (just like Orange juice with pulp). スープをミキサーから鍋に戻して、コーンの残り大2を混ぜます。


Cook the soup again with mid to low heat for other 5 min (do not boil the soup) and add salt/pepper and parsley as you like. もう一度、沸騰させないように中火で暖めて完成です。塩こしょう、パセリはお好みで。

You can enjoy the soup it self, or with pancakes and toasts as well.  Please enjoy my simple and easy recipe in the beautiful sunday morning with your family =)

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