Wednesday, November 20, 2013

Classic Ragu Bolognese

I've been fall in Love with Italian food for almost 5 years. Once I had Ragu alla Bolognese Tagliatelle at Q4 , I become Ragu alla Bolognese-holic and always wanted to make my original Ragu sauce. With many tiny adjustments, I finally made my original Ragu!! It is perfectly my favorite taste so please try my recipe =)

イタリア料理を大好きになって、はや5年。ラグー•アッラ•ボロネーゼ•タリアテッレを初めてバンクーバーのQ4というお店で食べてから、いつもオーダーするようになりました。長い間、私風にアレンジした本格ラグーソースに挑戦したいと思っていましたが、ついに週末をつかい、小さな調節を繰り返し、オリジナルレシピを完成させました。本当に私好みの優しい味です。


Classic Ragu Bolognese

Ingredients:
             Pancetta   100g chopped (you can use Bacon instead)
             Grounded Beef    400g 
             Onion    1/2 (Medium size)   finely minced
             Carrot     1/2 (Medium size)   finely minced
             Celery      2 stalks   finely minced
             Butter     45g (30g + 15g)
             Olive Oil     4 tbl spoon 
             Red wine (Dry)      1 cup  (1/2 cup + 1/2 cup)
             Water         3 cups
             Veggie/ Chicken/ Beef Bouillon  2 cube 
                  ☆ I used 1 of each Veggie and Beef Bouillon cubes
             Tomato paste    4 tbl spoon
             Milk            1 cup
             Bay leaves     4
             Salt and Pepper  

材料:
             パンチェッタ  100g 細長く小さめに切る (ベーコンでも良い)
             牛ひき肉    400g
             玉葱   1/2 (中)   みじん切り
             人参    1/2 (中)  みじん切り
             セロリ    2本  みじん切り
             バター  45g  (30g+15g)
             オリーブ油     大さじ4 
             赤ワイン (ドライ)     1 カップ  (1/2 カップ + 1/2 カップ)
             水         3カップ
             コンソメ、もしくはチキン、ビーフのブイヨン  2キューブ 
                  ☆ このレシピの場合、コンソメとビーフブイヨンのキューブを1つずつ使用
             トマトペースト   大さじ4
             牛乳           1カップ
             ローリエ     4枚
             塩こしょう 適量 


In a heated Pot or Pan, add minced onion + carrot + celery and sauté with butter (30g) + 4 tbl spoon of olive oil till veggies become softer... but DO NOT BURN them!
あたたまった鍋、もしくはフライパンに玉葱、人参、セロリのみじん切りを入れ、バター30gとオリーブオイル 大さじ4で炒める。野菜が透きとおるまで炒めるが、焦がしてはいけない。
Add Pancetta to the pot and cook with Mid-Low heat till Pancetta become smaller and a bit crispy.
小さめに切ったパンチェッタを鍋に入れ、弱ー中火で炒める。ほぼすべての油が出てきて、クリスピーになるまでゆっくり炒めていく。
Add grounded beef to the pot and cook the meat perfectly with Mid-HIgh heat.
Add first 1/2 cup of wine to the pot and cook with Mid heat till the wine is reduced to half.
牛ひき肉を鍋に加え、完璧に火が通るまで炒める。そして、1/2カップのワインを加えて、ワインが半分になるまで中火でゆっくり煮詰める。

This is the Veggie Bouillon from Bosa market that I used in this recipe.
私は、バンクーバーのBOSAイタリアンマーケットで購入している、野菜のブイヨンを使用しています。

Add second 1/2 cup of wine, 3 cups of water and bay leaves. Cook with Mid- Low Heat for 2h or until the water is reduced to 1/3.
煮詰まったら、残りの1/2カップのワイン、水3カップとローリエを足し、弱ー中火で2時間煮詰めます。だいたい3分の1くらいに煮詰めていきます。

  Add Tomato paste and cook it again with Mid- Low Heat for another 1h.
トマトペースを加え、もう1時間煮詰めます
This is the thickness of the sauce after 1h. When you make a line, you can see the sauce is slowly closing the pass.
線をつくったときに、ゆっくりと線が閉じていく程度まで煮詰めます。

Add a cup of milk and the rest of butter, cook till the sauce become your favourite thickness. Add salt  and pepper to taste (make sure to adjust the taste to your favourite salt level) .
最後に牛乳1カップと残りのバターを加え、好みのソースのとろみになるまで弱火で煮詰めてください。塩こしょうで味を整えて完成です。(パスタの使う方は、少し塩気を強めに作ってください)

Let the sauce sleep for 1-2 days... and I made Ragu alla Bolognese Tagliatelle with this sauce. Fresh basil, Tomato, Parmesan or Pecorino cheese are perfect toppings for this dish. You can also wrap it and freeze to save for next few weeks.
1−2日寝かせてあげると、より美味しくいただけます。このソースでパスタを作る場合、フレッシュバジル、ミニトマト、パラメザン/ペコリーノチーズがよくあいます。冷凍保存も可能です。

Please Try My heart melting 
Ragu alla Bolonese Sauce =) 

No comments:

Post a Comment