Sunday, April 14, 2013

Konjac Diet

Here is the recipe for Korean Chap chae made with Konjac noodle. By using the Konjac noodle, you are cutting down a lot of calories!! About Konjac noodle, click HERE♥ 

こんにゃくチャプチェのレシピです。親友マークも、私の彼も夏に向けてダイエット中という事で、彼らのためにもダイエットレシピを載せていきます!

Konjac chap chae

Ingredients ( for 1 dish) :

Ito-Konjac 糸こんにゃく:   200g pack  
(it has only 10 calories!!)
Beef 牛肉:   50g or less 
Bell pepper 赤ピーマン:   Half 半分
Onion 玉ねぎ:  1
Green onion 長ネギ:   3-4
Carrot 人参:   1/4 
White sesame for topping 白ごま

※You can use spinach, Green pepper, Shitake mushroons, Zuccini, and Hard tofu instead.ほうれん草、ピーマン、椎茸、ズッキーニ、固めの豆腐を入れても美味しいです。

Cut all the ingredients into long and thin pieces like picture above
全ての材料を千切りしてください。

Chap chae Sauce たれ:

Grated Garlic おろしニンニク:   1-2 tea spoon 
Soy sauce 醤油:    3 table spoon 
Sugar/ Honey 砂糖/蜂蜜:    2 table spoon 
Cooking Sake 酒:    1 table spoon 
Chopped green onion きざみネギ:  1 table spoon
Sesame oil 胡麻油:   1 tea spoon
Black pepper 胡椒:  as much as you like  適量

※ Tea spoon=小さじ Table spoon=大さじ

Marinate the Beef with a table spoon of chap chae sauce first.
牛肉にスプーン1杯のたれを混ぜ、ねかせます

Boil the Konjac noodle for 3-5 min. Drain the water after.
こんにゃくを3−5分茹でます

Pan fry the meat with medium-high heat, and add veggies when the meat is cooked.お肉を炒め、火が通ったら野菜を入れます

When these veggies get softer, add the Konjac and mix well. 野菜に火が通ったら、水をしっかり切ったこんにゃくを投入します。
Add chap chae sauce and mix well. Cook it till the noodle absorb the sauce.よく混ぜながらたれを入れ、汁気がなくなったらできあがり


Serve it with white sesame =)
白ごまをふりかけて、完成です

It doesn't looks like a diet meal eh?
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