I love to explore many different super market in Vancouver to seek new products! Often I buy and try new products (mostly non-Japanese/ non-Canaidian ingredients) to invent cheap and healthy meal♡ Today I would like to recommend you this Chinese wide noodle from T&T and give you some ideas of cooking this noodle =)
ブログで新しいことをしていきたいなぁと思い、バンクーバーの暮らしを見てもらいながらお得情報を配信していけるようなことを書くことにしました♥ 私はいろいろな国の食材や調味料を試すのが大好きなので、これからどんどん紹介していきます♪ 今回は第一弾!T&Tの中華の生きしめんを紹介します。
This wide and thick noodle is just like pappardelle pasta but made without eggs. After cooking the noodle with hot water, the surface become very smooth just like udon noodle. This noodle is very strong too so it taste good even when the noodle is over cooked in soup.
この生きしめんは、毎回見るたびに気になっていたのですが、今週のお買い得品だったので購入を決めました♪ 気になってたのには、理由がありまして。。。私の実家は山梨の河口湖にあり、ほうとうが有名です。この麺を見るたびに、この麺でほうとうを作りたいと思っていました。
I made "Hoto" noodle which is a regional dish from my city Kawaguchiko in Japan. Noodle that we use for Hoto is very similar to the Chinese wide noodle. Hoto is very simple to make and a perfect dish for winter. In a fish dashi stock (you can used dashi stock powder to make), add lots of roots veggie, mushrooms, pumpkin, and chopped pork and stew for 30 min. When the pumpkin starts to melt into the soup, add miso + mirin and cooked noodle. Stew again for 10-15 min and ready to serve =)
ちょうど秋になり、カボチャが安くなっていたので作ることにしました!作り方は、簡単。まず、出汁パックで、だしをとります(ほんだし、可)。そこにカボチャ、豚肉、その他の根菜、きのこ類を入れ、ぐつぐつとカボチャが溶けるまで煮詰めます♪ そこに、味噌とみりんを加えて味を整えます。別で下茹でをしておいた生きしめんを投入して、また煮込みます。これで、完成です!
If you have a chance, I want you to try Real Hoto from my city♡ I knew the Hoto noodle is becoming popular among sightseeing people from all over the world but…what a surprise!! T&T has started to import Hoto noodle package!! It includes 2 sets of frozen Hoto noodle and concentrated soup inside and selling for $4.29 +tax. If you make Hoto with the wide noodle that I introduced, the total cost will be almost a half of the price and taste better plus healthier!
ほうとうは、河口湖でも外国人の観光客に人気とは知ってたものの、まさかT&Tでお手軽セットが輸入されはじめた事には腰をぬかしてしまうほど驚きました!でも、 $4.29 +tax。うん、高いです。今回紹介する生きしめんで作れば、コストは半分ですね♪ この麺はとても強いので、長時間茹でても崩れず、ほうとう麺とほぼ同じ食感なので味もおちません。
After enjoying Hoto noodle, I still had 1/3 of Chinese wide noodle so I made a Mentaiko Carbonara with the wide noodle instead of using Pappardelle. It taste like fresh pappardelle carbonara but with low cost and low calories♡ It become one of my favourite Fusion Dish =)
ほうとうを2人前作っても、まだ1/3も生きしめんがあまりました♪ お得お得♡なので、残りの麺はきしめん明太子カルボナーラに変身しました。パスタのパッパデッレにそっくりな麺ですが、卵不使用のきし麺なのでカロリーオフできます。麺がつるつるしてるので、食べごこちも最高♪
Good buy
in
Vanocuver♡
そのアイディア美味しそうでお安くていい感じ♡
ReplyDelete是非試させて頂きます♪